Sly -paketissa oli ohje ja aineksia vegaaniseen suklaaporkkanakakkuun. Pistin kakun työn alle samantien ja nyt tällä namituksella on viikonloppuna herkuteltu. Pohja on maukas, maut ovat tavallisesti tekemääni porkkanakakkua intensiivisemmät hieman piimäkakun tyyliin. Ohjeessa oli suklaakuorrutus, jonka kokeileminen kiinnostaa minua edelleen. Päädyin tällä kertaa kuitenkin tekemään tuo ihan klassisen porkkanapiirakan kuorrutuksen, koska ajattelin sen tasoittavan pohjan vahvuutta sopivasti pienien herkuttelijoiden suussa. Kuorrutuksen vuoksi tästä tuli sitten "ainakin melkein vegaaninen"...

Mukana paketissa oli sekä nuo aurinkoiset strösselit että jättisydänmuotti, jolla strösselit on tähdätty muotoonsa.

 

Vegaaninen suklaaporkkanakakku

1 dl ruokokidesokeria

1 dl rypsiöljyä

1 dl siirappia

2 dl kaurakermaa

2 tl omenaviinietikkaa

3 dl hienoksi raastettua porkkanaa

2 dl vehnäjauhoja

2 dl grahamjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

päälle suklaata

 

Sekoita sokeri, siirappi, öljy ja kaurakerma. Lisää viinietikka ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet taikinaan, sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.

Paista kakkuvuoassa 50-60 min 175 asteessa.

Anna vetäytyä enen irroittamista.

Koristele pinta sulatetulla suklaalla.

Kakun mehevöityminen jatkuu useita päiviä.