Rouva Hulda Huoleton postasi tämän jutun vahingossa liian aikaisin. Kun huomasin virheeni, poistin tämä heti ja nyt on come backin vuoro.

Tämä sydämellinen lätty on tehty sillä parhaalla tietämälläni paksujen lättyjen ohjeella, ohje on peräisin yläasteen köksänopelta. Kun malttaa paistaa miedolla lämmöllä lätyistä tulee sisältä kypsiä ja sellaiset ovat minusta juuri parhaita!


Sly -kierroksella oli haaste leipoa jotain, jossa yhdistyy koristelu ja rakkaus. Kuvan lettunen oli minun panokseni kisaan. Rakkaus näkyy siinä kolmella eri tavalla. Ensinnäkin lätyt ovat kai ihan perustavanlaatuisesti ihmissuhde- ja rakkausruokaa. Niitä paistetaan suurella sydämellä omille (ja naapurin) lapsille ja lapsenlapsille. Lätyillä voi juhlistaa arkisia sattumuksia, piristää arkea tai paikata pieniä kolhuja.


Toinen rakkausulottuvuus liittyy kermavaahtoon. Kultamieheni haluaisi aina lättyjen kanssa "kermistä", mutta minusta se on arkilätyille turhaa, ne ovat aivan hyviä pelkällä hillollakin. Puolisoani ajatellen näihin rakkauslättyihin sitten pursottelin päälle hillokermaa. Kolmas rakkausteemaan liittyvä asia on tietenkin tuo muoto. Lätty on paistettu SLYni lähettämän metallisen sydänmuotin sisällä. Muotti on iso, joten lättykin on ruokalautasen kokoinen.
 

(Nimi viittaa valmistumisnopeuteen ei vihaisuuteen...)

Norjan lätyt eli äkäset


1,5 kkp maitoa
2 munaa
2 kkp vehnäjauhoja
0,5 kkp sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa

Sekoita ainekset. Paista miedolla lämmöllä, jotta lätyt kypsyvät myös sisältä.