Meillä oli perjantaina runoreenit ja ajattelin tekaista mamman marjapiirakan välikahvittelulle. Saadaan välillä suut makiaksi :) Siinä vaiheessa kun oli kananmunan vuoro astua kuvioihin, huomasin, ettei niitä ollut yhtään jäljellä. Rakas puolisoni oli edellisenä iltana keitellyt kaikki kananmunat munavoihin. Vähensin desin jauhoista ja ajattelin, ettei se niin nuukaa ole piirakanpohjassa.... Hieman ohueksi pohja kyllä jäi.

Pohja maistui loistavalle. Hieman pikkuleipätyylinen, vähän vilhelmiinaa muistuttava, mainio tapaus! Tässä tapauksessa munien puute ei ollut ainakaan pahasta.

Reeneissä harjoittelimme runoesitystä "Ranskalainen lehmä ja muita tekstiviestejä runojen maasta". (Tsäpäkkä nimi :)) Esitämme kolmen naisen ja yhden eskarilaisen voimin lasten runoja noin eskari-ikäisille. Show on noin puolen tunnin mittainen ja sisältää monenlaista vauhdikaista, moderneista teksteistä aina hieman klassisempaankin. 

Lapset ovat siitä ihana runoyleisö, että heillä ei ole mitään ennakkoasenteita runoja kohtaan. He lähtevät ihan täysillä mukaan ja uppoutuvat ajattelematta, että runot olisivat vaikeaa tai tylsää pakkopullaa. Sitäpaitsi lasten runoissa saa esittäjä revitellä; säikäyttää sammakolla opettajan tai juoda ketsuppipullosta :) Sopii minulle :)))

Tänään oli ensimmäinen esitys ja vastaanotto oli hieno. Sitäpaitsi eturivin opettaja oikeasti säikähti lötkösammakkoa ;). Onhan tässä runokiertueessa sekin etu, että kun kuljemme ruokapalkalla, ei tarvitse miettiä, mitä laittaa kotijoukoille päiväruoaksi.

 

Mamman munaton marjapiirakka

100 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
päälle:
2 dl kermaviiliä tai 200g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
marjoja
 
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää kuivat aineet.
 
Taputtele vuokaan. Lisää marjat piirakkapohjalle ja kaada päälle täyte.
 
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.