Viikonloppuna oli lasten serkkupoika käymässä, tein ahvenanmaan pannukakkua välipalaksi ja katosin kauppaan. Tehokkaan jalkapallo ja sählytuokion jälkeen lapsukaiset saapuivat pannaria maistelemaan... ja söivät koko pellillisen! Mieheni oli kattanut itselleenkin lautasen, mutta ei ehtinyt yhtään palaa maistamaan. Mikäs siinä auttoi, tein sunnuntaina toisen pellillisen samaa pannaria, jotta me aikuisetkin pääsimme sitä maistamaan. Hyvää oli .

Ahvenanmaan pannukakkuun käytetään riisipuuroa ja se maustetaan kardemummalla. Siitä myös helppo tehdä gluteenitonta. Tämä ohje on Marttaliiton Penninvenyttäjän keittokirjasta.

 

Ahvenanmaan pannukakku

3 dl vettä

7 dl maitoa

1 dl riisisuurimoita

1 dl jauhoja

2 kananmunaa

3/4 dl sokeria

1/2 tl suolaa

1 tl kardemummaa

 

Laita riisisuurimot kiehuvaan veteen ja keitä kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja keitä noin 20 min. (Jos haluaa tehdä taikinan heti valmiiksi, kannattaa keittovaiheessa lisätä vain reilu puolet maidosta. Loput maidosta lisätään vasta keittämisen jälkeen, jotta puuropohja jäähtyy samalla.)

Lisää jäähtyneeseen velliin jauhot, sokeri, munat ja mausteet.

Paista voidellussa uunipannussa 250 asteessa noin 20 min.