Useassa blogissa olen nähnyt Key lime pie nimellä kulkevaa limepiirakkaa. Piirakassa yhdistyy kondensoitu maito ja lime. Maut kuulostivat pääsiäiseen sopivilta, joten pääsiäiseksi tätä tein. Ohjeen nappasin Mimmiltä.

Limepiirakka

Pohja:

15 digestive keksiä

50 g sulatettua voita

1 tl sokeria

Täyte:

5 keltuaista

1 tlk kondensoitua maitoa

1 dl limeistä puristettua mehua

1 rkl raastettua limen kuorta

 

Murskaa keksit. Sekoita pohjan ainekset ja painele irtopohjavuoan pohjalle.

Paista 150C:ssa 10 minuuttia ja nosta pohja pois uunista. Nosta uunin lämpö 175C:een.

Vatkaa keltuaiset kuohkeiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa sakeaksi. Lisää limemehu ja -raaste.

Paista 15-20 min.

Syödään kylmänä.