Useassa blogissa olen nähnyt Key lime pie nimellä kulkevaa limepiirakkaa. Piirakassa yhdistyy kondensoitu maito ja lime. Maut kuulostivat pääsiäiseen sopivilta, joten pääsiäiseksi tätä tein. Ohjeen nappasin Mimmiltä.
Limepiirakka
Pohja:
15 digestive keksiä
50 g sulatettua voita
1 tl sokeria
Täyte:
5 keltuaista
1 tlk kondensoitua maitoa
1 dl limeistä puristettua mehua
1 rkl raastettua limen kuorta
Murskaa keksit. Sekoita pohjan ainekset ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
Paista 150C:ssa 10 minuuttia ja nosta pohja pois uunista. Nosta uunin lämpö 175C:een.
Vatkaa keltuaiset kuohkeiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa sakeaksi. Lisää limemehu ja -raaste.
Paista 15-20 min.
Syödään kylmänä.
Kommentit