Kalevassa oli artikkeli erilaisista pullasta tehdyistä pääsiäishenkisistä leivonnaisista. Sieltä nappasin ohjelmaan briossit. Pullaa, mutta ei kuitenkaan meikäläistä pullaa. Suomalaiseen pullataikinaan verrattuna taikinassa on paljon jauhoja, munia ja rasvaa suhteessa maidon määrään ja sokeria vähän. Taikinaa vaivataan ja nostetaan hartaasti. Erinomaisen maukkaita nämä kyllä ovat! Tästä taikinamäärästä tuli 32 muhkean kokoista briossia. Minä työstin taikinan ihan suosiolla koneella, vaikka tavallisen pullataikinan käsin teenkin.

Pääsiäisbriossit

2,5 dl maitoa

50 g hiivaa

1,5 dl sokeria

3 tl suolaa

1,120 g vehnäjauhoja

4 kananmunaa

500 g voita

väliin:

aprikoosimarmeladia

rusinoita tai hedelmäsekoitusta

 

Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää puolet jauhoista. Alusta taikinaa voimakkaasti käsin tai koneella.

Lisää munat, loput jauhot ja pehmeä voi kuutioina. Vaivaa, vaivaa, vaivaa.

Anna nousta 45 min. Vaivaa hetki ja anna nousta 45 min.

Kauli kahdeksi uunipellin kokoiseksi levyksi. Sivele levylle aprikoosimarmeladia ja ripottele rusinoita tai hedelmäsekoitusta. Rullaa kääretortun tapaan.

Leikkaa n. 15 osaa. Nosta palat vuokiin tai muffinipellin koloihin.

Kohota 45 min.

Paista 200 asteessa noin 15 min.

 

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!