Lapset toivoivat kuorrutettuja donitseja vapuksi. Tein donitsit Kaarina Roinisen (hyvällä!) ohjeella ja muksut kuorruttivat. Kuva ei ole mikään edustava, mutta haluan ehdottomasti tämän mainion ohjeen tänne itselleni muistiin. Kuorrutteet on tehty lisäämällä pölysokeriin vettä ja mansikkahilloa, kinuskikastiketta, lakritsikastiketta sekä kaakaojauhetta.

Nappasin kuvan liian myöhään. Herkuttelimme koko porukalla donitseilla ja munkeilla heti tuoreeltaan vappuaattona. Seuraavana aamuna oma-aloitteiset lapsukaiset söivät loppuja donitseja aamupalaksi, ennen kuin vanhemmat ehtivät nousta puuronkeittoon. (Viisas ajoitus, olisi tainnut donitsiaamiainen jäädä muuten saamatta. ) Mutta kuvattavaa ei blogi-intoiselle äidille jäänyt enempää.

Kehno kuva ei leipurin mieltä kuitenkaan murehduta, lasten riemu kuorrutteisita vappudonitseista on sittenkin arvokkaampaa :) .

Donitsit

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl kermaa
1/2 dl sulatettua rasvaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria

Paistamiseen: Öljyä

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon maito, kerma ja jäähtynyt rasvasula. Sekoita kuivat aineet taikinaan.

Kauli taikina noin yhden sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä juomalasilla tai muulla muotilla pyöreitä levyjä. Tee reikä keskelle pienemmällä muotilla.

Paista ja kuorruta.