Sakarisokerin blogissa pääsin tällaisten Wieniläisten suklaasormien jäljille. Pieni tutkiskelu osoitti, että kyseessä on munaton pikkuleipäohje. Yhteensattuma oli enemmän kuin sopiva, olin juuri luvannut tehdä munattomia pikkuleipiä häihin. Tällä ohjeella olisi kyllä tehnyt näppärästi suklaasormia vaikka koko hääväelle, sen verran nopeaa touhua näiden valmistuminen oli.

Mieheni kommentti, kun hän suklaasormet näki oli : "Wau, nämähän ovat ihan kuin niitä belgialaisia peltirasiapullia!" Ymmärsin lauseen tarkoittavan "ihastuttava vaimoni, oletpa leiponut kauniita ja tasalaatuisia pikkuleipiä" eikä viittaavan mitenkään belgialaispeltirasiapullien makuun. Aina ei kiitoksen antaminen ja vastaanottaminen ole ihan yksinkertaista.

 

Wieniläiset suklaasormet  n. 30kpl

125g voita tai margariinia

Reilu 1dl tomusokeria

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

½dl maissitärkkelystä

75g tummaa suklaata

½ dl maitoa

suklaata koristeluun

 

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kuivat aineet. Hämmennä taikinaan 75g sulatettua suklaata. Lisää maito.

Pursota pellille ja paista 175C  11-14 min.

Kasta jäähtyneitä pikkuleipiä sulatetussa suklaassa.