Sakarisokerin blogissa pääsin tällaisten Wieniläisten suklaasormien jäljille. Pieni tutkiskelu osoitti, että kyseessä on munaton pikkuleipäohje. Yhteensattuma oli enemmän kuin sopiva, olin juuri luvannut tehdä munattomia pikkuleipiä häihin. Tällä ohjeella olisi kyllä tehnyt näppärästi suklaasormia vaikka koko hääväelle, sen verran nopeaa touhua näiden valmistuminen oli.
Mieheni kommentti, kun hän suklaasormet näki oli : "Wau, nämähän ovat ihan kuin niitä belgialaisia peltirasiapullia!" Ymmärsin lauseen tarkoittavan "ihastuttava vaimoni, oletpa leiponut kauniita ja tasalaatuisia pikkuleipiä" eikä viittaavan mitenkään belgialaispeltirasiapullien makuun. Aina ei kiitoksen antaminen ja vastaanottaminen ole ihan yksinkertaista.
Wieniläiset suklaasormet n. 30kpl
125g voita tai margariinia
Reilu 1dl tomusokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½dl maissitärkkelystä
75g tummaa suklaata
½ dl maitoa
suklaata koristeluun
Vaahdota voi ja sokeri, lisää kuivat aineet. Hämmennä taikinaan 75g sulatettua suklaata. Lisää maito.
Pursota pellille ja paista 175C 11-14 min.
Kasta jäähtyneitä pikkuleipiä sulatetussa suklaassa.
Kommentit