Kolmelle uudelle ylioppilaalle lähtee pientä muistamista, ovat kaikki olleet oppilainani useita vuosia. Ruusu on tuollaista funtionaalisempaa mallia, pastakauhalle luulisi olevan opiskelijaelämässä käyttöä.

Hännätön musta muumi ehkä kaipaa pientä selitystä... Kauan kauan sitten eräässä kaukaisessa koulussa ;) suunniteltiin myyjäisiä. Myyjäisiin keksimme valmistaa pieniä magneeteilla varustettuja liitutauluja. Minun kuningasajatukseni oli sitten, että liitutauluista tehdään muumin muotoisia. (Nimim. ei mitään käytännön kokemusta sahaamisesta...) Suunniteltuun muumimalliin tuli sitten sellainen kaunis tupsuhäntä. Minä en teknisiä opeta, enkä taulujen valmistumista mitenkään seurannut. Sainpahan - nyt ylioppilaaksi valmistuneelta lapsukaiselta - luettavakseni aineen, jossa hän  kirjoitti nähneensä painajaisia hännättömistä muumiliitutauluista . Siinä vaiheessa asiaa varovasti opettajanhuoneessa tiedustelin ja kävi ilmi, että niiden liitutaulujen valmistuminen oli ollut hyvin painajaismaista puuhaa. Kaikilta muumeilta laidastalukien oli katkennut sahattaessa häntä...

(Eihän sitä tiedä, jos koulun varastosta olisi vielä säilössä myymättömiä hännättömiä muumiliitutauluja - varsinaisia "hittimyyntiartikkeleita" - voisi viedä ylioppilaslahjaksi. Saisivat varmasti kiitollisen vastaanoton :))

Onko OK S?