Ensin lähikuvaa hyvin paukahtaneista poppareista. Nämä eivät ole mikropoppareita vaan ihan aidosti kattilassa popcornin jyvistä tehtyä. Jyviä kannattaa liottaa vedessä puolisen tuntia ja sitten kuivata pintavesi pois ennen poppaamista. Jyvät kuivuvat aikaa myöten liiaksi ja silloin ne paukahtavat huonosti. Vesikäsittelyn jälkeen popcorneista saa suuria, eikä kattilan pohjalle jää montaakaan paukahtamatonta jyvää.

Mutta Viuhdin tilaamiin punaisiin poppareihin, aika vaaleanpunaisia näistä tuli, en laittanut ilmeisesti tarpeeksi väriä. Paukautetut popparit käsitellään värjätyllä sokeripinnoitteella, jonka jälkeen ne kuivatetaan uunissa. Ohjeessa on soodaa, mutta soodan puutteessa hyvin onnistui myös leivinjauheella. Lopputulos oli rapea ja suussasulava :P

Idea on kirjastolöydöstä Maissi on pop. Samaisen kirjan innoittamana maustoin grillipoppareita paprikajauheella ja ripauksella cayannepippuria .

 

Värjätyt popparit

1/2 dl popcornjyviä (1l valmiita popcorneja)

1 dl sokeria

1/4 dl vettä ja elintarvikeväriä

15 tippaa vanilja- tai vaikka piparminttuaromia

1/4 dl vaaleaa siirappia tai vaahterasiirappi

2 rkl voita

1/4 tl soodaa

 

Paahda popcornit.

Lämmitä vettä, väriä, aromia ja siirappia kattilassa koko ajan hämmentäen. Kun seos kiehuu, lisää voi ja sooda. Kuumenna kunnes seoksen lämpötila nousee 120 asteeseen. Lisää popcornit koko ajan sekoittaen.

Ripottele popcornit uunipellille ja 30 minuutiksi 100 asteiseen uuniin kovettumaan. Kääntele noin 10 minuutin välein.