Arabialaisia maustekakkuja, etualalla on gluteeniton kakku ja taaempana gluteeninen. Kuorrutus on hieman eri väristä, kuorrutusta piti kesken kaiken hieman jatkaa... Ohje täällä.

 Appelsiinisuklaakakku tehdään peruskuivakakkupohjasta. Siihen vain lisätään appelsiinin kuorta raastettuna ja nesteeksi puristettu mehu hedelmälihoineen. Purkkimehusta ei makua tule läheskään yhtä paljon. Seitsemän minuutin kakun tyylisten sekoitettavien kakkutaikinoiden kanssa käy niin, että suklaa valuu vuoan pohjalle. Tällainen oikeasti vatkattu taikina toimii suklaapalojen kanssa paremmin.

Appelsiini-suklaakakku

 
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4 munaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl puristettua appelsiinimehua + hedelmäliha
appelsiininkuorta raastettuna
 ½ - 1 dl suklaarouhetta
 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää appelsiininkuori, puolet munista, kuivista aineista ja nesteestä, sekoita koneella taikina sekaisin isolla nopeudella. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää suklaarouhe ja sekoita.

Paista 150-170 asteisessa uunissa noin tunti.

Anna kakun jäähtyä vuoassa viisi minuuttia ennen kumoamista.