Fazerinalla maustettu suklaahyydykekakku mutakakkupohjalla, gluteenitonta ja hyvää :)

Koskapa blogini on saanut yliopistotasolta huomiota kakkujen muuttumisesta värjättyihin poppareihin ;), pitänee esitellä tämä nimipäiväpulla, vaikkei siitä kaunotarta tullutkaan. Suuresti mieltäni harmittaa tuon pitsireunan epäonnistuminen. Mystisestä syystä x suklaareuna ei toiminut ja kakun reunasta tuli ruma... Tein reunan leivinpaperille, menetelmä, joka edellisellä kerralla toimi hyvin. Muovikalvoista minulla on vaihtelevia kokemuksia, joistain suklaa on irronnut myös huonosti. Hyviä suklaapitsireunavinkkejä otetaan vastaan!

Päällä oli joulutähti (mansikkamarsipaania) ja muutama jouluruusu. Lehdet ovat vaaleanvihreän marsipaanin ja kickin sekoitusta, tarkoituksellisesti hieman kirjavia. Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä kukkia sokerimassasta. Se olikin näppärää. Noista jouluruusuista tuli ihanan keveitä ja ne kuivahtivat ihan hetkessä. (Kiitos, VP) 

 

Hyydykkeeseen käyttämäni mutakakkuinen pohja on helposti tehtävissä gluteenittomana ja lähes tulkoon nopeampi valmistaa kuin keksimuskapohja.

 

Unelmainen suklaahyydykekakku

1 Flora vispi

1 Flora vanilla

200g tuorejuustoa

3 liivatetta

100g Fazerinaa

100g Fazerin sinistä

hieman tummaa suklaata

 

Vaahdota Flora vispi ja vanilla, yhditä vaahdot ja lisää pehmitetty tuorejuusto.

Sulata suklaa ja lisää maistellen. Kun massassa on riittävästi makeutta, suklaista makua voi lisätä tummalla suklaalla.

Lisää liivate liivatteen ohjeen mukaisesti. Kaada heti mutakakkupohjan päälle irtopohjavuokaan.