Minun työpaikallani työskentelee alle kymmenen aikuista ihmistä, meistä kahdella sattuu olemaan sama syntymäpäivä. Yhteisen syntymäpäivämme kunniaksi vein töihin kakun "Kaksi ruusua". Yksi kollegoistani ei erityisemmin vältä muhkeista kermareunoista, joten sain hyvän syyn treenata tasaisen reunan tekemistä.

Kakun pinta on ganachea siitä tummasta suklaasta, mitä laatikon pohjalta sattui löytymään. Sunnuntaiaamuna ryhdyin työstämään kahta kakkua. Tiesin, että kaapissa oli mariannesuklaalevy ja siitä ajattelin tehdä kahteen kakkuun ganachepinnan. Kaikki ei ole kuitenkaan aina sitä miltä näyttää. Nappasin täytinäiseltä näyttävän suklaalevyn todetakseni, että suklaata oli vajaa kolmannes jäljellä. Ekaluokkalainen oli levystä nappaillut omatoimisesti välipalaa ja huolellisesti sijoittanut levyn aina kaappiin niin, että se näytti kokonaiselta. Yhden ganachen sain siitä levystä aikaan.

Välissä on mansikka-kerma ja pätkiskerma kerrokset ja hyvin maistui. Yleensä kakkujen mitoituksia lasketaan kai niin, että yhdestä munasta riittää neljälle, jos on muutakin tarjolla. Paitsi meidän työpaikallamme, jossa tuollainen kuudentoista hengen kakku riitti kahdeksalle :)