Kävin ystäväni luona ja hän tarjosi ihania pikkuleipiä kahvilla. Pikkuleivät olivat juuri sopivan mureita ja aavistus sitkeitä. Pyysin heti ohjetta, että voisin leipoa samoja viipaleleipiä hautajaisiin.

Ensimmäinen vedos kaatui helmasyntiini eli perusteeliseen vatkaamiseen. Taikina tuntui liian pehmeältä viipaleleipiin ja kaksi kapeaa pötköä levisi uunissa koko pellin levyiseksi laataksi. Sitkeä, nahkea levy sai kyllä Huvikummun herkkusuilta ihastuneen vastaanoton. Se oli kaikkien muiden mielestä paras kolmesta yrityksestä.

Tutkin hieman nettiä ja seuraavan taikinan tein vain sekoittamalla. Pötkyt pysyivät hyvin kuosissaan, mutta jäivät hieman koviksi. Kolmas kerta todensanoo. Vatkasin taikinaa hyvin maltillisesti. Taikinatangot levisivät uunissa hieman, ja lopputulos oli juuri haluamani rapea ja maukas. Eron pikkuleivissä huomaa hyvin kuvassa, siinä näkyy sekä versio kaksi että kolme.

Nettikiertueella huomasin muutamissa blogeissa mainintoja siitä, että juuri siellä esiintynyt viipaleleipäohje olisi juuri se paras viipaleleipä. Yhdyn kilpalaulantaan. Olen tehnyt muitakin erinomaisia viipaleleipiä, mutta kyllä nämä ovat hyviä.

 

Kaakaopikkuleivät
 
200 g voita
200 g sokeria
1 kananmuna
300 g vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vanilijasokeria
 
Kananmunaa, mantelirouhetta, sokeria pinnalle.
 
Vatkaa voi ja sokeri maltillisesti. Lisää kananmuna, 
lopuksi kuivat aineet keskenään yhdistettynä.
 
Tee taikinasta pitkoja, jotka voidellaan kananmunalla, 
ripautukset sokeria ja mantelirouhetta pinnalle.
 
Paistetaan 10-15 min, n.200 asteessa.
 
Leikataan viipaleiksi heti.