Viuhti pyysi koulun nyyttäreihin kakkutikkareita. (Kesken kaiken mahdollisen muun touhun, piti esikoisen pyyntö toteuttaa. Minä taidan olla täysin yllytyshullu... Ryhtyisin varmaan tekemään oopperaakin, jos sitä joku töissä ehdottaisi. No, siitä projektista myöhemmin lisää...) 

Tikkareiden koristelu on Viuhdin käsialaa :)

Olen tehnyt tällaisia tikkareita dominoista, kääretortusta ja suklaapiirakasta. Dominopalleroita on helpointa käsitellä, mutta suklaapiirakasta - eli kakkupohjasta jossa on rasvaa - saa parhaan makumaailman ja kohtuullisen käsiteltävyyden. Käytän tikkareihin suklaapiirakan reunat, lisään hilloa ja nestettä mauksi ja kosteudeksi, pieni rasvatilkka auttaa palleroita kovettumaan jääkaapissa ja parantaa käsiteltävyyttä.

- Anteeksi, mutta keitä te oikein olette?

Itse koululainen halusi pukeutua legoninjaksi. Onneksi lopputuloksen ei tarvinnut näyttää kuitenkaan legoukolta, se olisi ehkä ollut hankalampi järjestää. Ninja kokonaisuus muodostui kypärämyssystä ja mustasta ninjutsupuvusta. Pitkillä sukilla ja hienoisella mielikuvituksella saatiin 180 senttinen puku ekaluokkalaisen päälle uskottavan näköisesti. Ninjoja eivät vain tavalliset kamerat oikein pysty tallentamaan.

 

Kakkutikkarit

 

250 g suklaapiirakkaa

2 rkl hilloa

2 rkl nestettä (mehua, limsaa, kahvia yms)

3 rkl sulatettua voita

120 g tummaa suklaata

tilkka öljyä

 

Leikkaa esim. suklaapiirakasta reunat ja hienonna ne. Hienontamiseen voi käyttää vaikka riittävän jämäkkää metallista pallovispilää. Lisää hilloa, nestettä ja mahdollisia muita makuaineita. Lisää sula voi. Sekoita massa tasaiseksi. Pyöritä palloja ja pistä pallot jähmettymään jääkaappiin.

Sulata tumma suklaa, lisää suklaaseen tilkka öljyä. Kiinnitä palloihin tikut ja kastele pallerot suklaaseen. Pyörittele palloja esim lusikkaa vasten. Koristele.