Tällaista pyysivät lapset äitiä tekemään. Ja kun pyyntö niin kirkkain silmin ja täydellä luottamuksella äidin taitoihin esitettiin, oli siihen ihan pakko suostua. Mikäpä siinä, herkkuahan tämä on. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin tuoreita vadelmia, mutta aivan mainiosti herkku onnistui pakastemansikoistakin.

 

Vaniljainen jugurttipannacotta mansikkahyydykkeellä

Mansikkahyydyke:

150g marjoja

1dl vettä

30 g sokeria

3 liivatelehteä


Pannacotta:

3 3/4 dl kermaa

45g tomusokeria

3 liivatelehteä

180g maustamatonta jugurttia

2 tl vaniljasokeria

 

Lämmitä hyydykkeen aineksia kattilassa. Älä keitä tai kuumenna liikaa. Lisää liotetut liivatelehdet sekaan ja lämmitä kunnes lehdet liukenevat. Kaada hyydyke kuuteen pieneen vuokaan. Laita jääkaappiin jäähtymään vähintään 20neksi minuutiksi.

Kuumenna kerma ja sokeri, älä keitä. Lisää liotetut liivatelehdet ja sekoita ne kerman sekaan. Lisää jugurtti ja vaniljasokeri. Kaada pannacottamassa vuokiin hyytyneen marjahyydykkeen päälle. Laita jääkaappiin noin neljäksi tunniksi hyytymään.

Käytä vuokia lämpimässä vedessä. Irroita herkut ohuen lastan avulla.