Tällaista pyysivät lapset äitiä tekemään. Ja kun pyyntö niin kirkkain silmin ja täydellä luottamuksella äidin taitoihin esitettiin, oli siihen ihan pakko suostua. Mikäpä siinä, herkkuahan tämä on. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin tuoreita vadelmia, mutta aivan mainiosti herkku onnistui pakastemansikoistakin.
Vaniljainen jugurttipannacotta mansikkahyydykkeellä
Mansikkahyydyke:
150g marjoja
1dl vettä
30 g sokeria
3 liivatelehteä
Pannacotta:
3 3/4 dl kermaa
45g tomusokeria
3 liivatelehteä
180g maustamatonta jugurttia
2 tl vaniljasokeria
Lämmitä hyydykkeen aineksia kattilassa. Älä keitä tai kuumenna liikaa. Lisää liotetut liivatelehdet sekaan ja lämmitä kunnes lehdet liukenevat. Kaada hyydyke kuuteen pieneen vuokaan. Laita jääkaappiin jäähtymään vähintään 20neksi minuutiksi.
Kuumenna kerma ja sokeri, älä keitä. Lisää liotetut liivatelehdet ja sekoita ne kerman sekaan. Lisää jugurtti ja vaniljasokeri. Kaada pannacottamassa vuokiin hyytyneen marjahyydykkeen päälle. Laita jääkaappiin noin neljäksi tunniksi hyytymään.
Käytä vuokia lämpimässä vedessä. Irroita herkut ohuen lastan avulla.
Kommentit