Luottamustehtävä lankesi osakseni, jalkapalloturnauksen kahvio. Onneksi luottamusta oli kanssani jakamassa tehokas aisapari, jonka kanssa päätimmekin myydä vohveleita. Tuore ja tuoksuva vohveli jos mikä luulisi vetävän asiakkaita ostoksille.

Dan sukkerin sivuilta löytyi näppärän näköinen vohveliohje, josta tuli kymmenen vohvelia. Koepaistaminen osoitti, että ohje on munaton, kerrassaan herkullinen ja paistettaessa ei rautaan rasvaa tarvitse lisätä - mikä on ehdoton etu, kun paistaa vohveleita jalkapallokentän laidalla. Sadan vohvelin annoksen saa helposti aikaiseksi kertomalla ainessuhteet kymmenellä. Sadan vohvelin taikina mahtuu kymmenen litran ämpäriin tai sitten sen voi annostella mehutörppöihin, kuten kuvassa.

Koepaistaminen osoitti, että meidän vohveliraudalla saa aikaiseksi kaksikymmentä vohvelia tunnissa ja sadan vohvelin paistamiseen kuluu aikaa viisi tuntia. Jalkapallokentän laidalle oli siis viisasta hankkia useampia rautoja. Taikinaämpärin sekoittamiseen ennen paistamista osoittautui spagettikauha näppäräksi työvälineeksi.

Kahviossa paistui kaksi sataa vohvelia, jotka kaikki löysivät päivän aikana syöjänsä.

Herkulliset vohvelit sadalle

1 kg voita

2,5 l vettä

2 l maitoa

2 kg jauhoja

0,5 dl vaniljasokeria

1,5 dl sokeria

1 dl leivinjauhetta

 

Sulata voi. Sekoita ainekset pienemmissä erissä esim. 10 l ämpäriin. Suojaa kannella.

Sekoita esim. spagettikauhalla sekaisin ennen paistamista.

 

Rapeat hyvät vohvelit

100 g voita
2 1/2 dl vettä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
2 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta

 

Sulata voi. Sekoita ainekset, paista.