Töissä saattelin taas kerran matkaan lapsukaisia isommille areenoille, puolet yhdysluokasta. Kahvit olen usein urakan loppupuolella tarjonnut oppilapsille, tuon ikäisten mielissä kahvin juominen on jotenkin elämää suurempaa jo pieni pala aikuisuutta. Tänä vuonna tekaisin kahvin sijaan pienet namipalat.

Koskapa minimuffarivuoat olivat harmillisesti päässeet loppumaan, painelin suklaapiirakkapohjasta muotilla pieniä rinkulaisia. Samasta pohjasta syntyi myös kaksi kiitossydäntä. Pohjan ohjeen sain jalkapallokentän laitamilta, piirakkapohja osottautui helppotekoiseksi ja ihanan kosteaksi. Päälliskrumeluurit ovat vaahdotettua suklaapiirakan kuorrutusta. Kuorrutuksen pitää jäähtyä kunnolla ennen vaahdottamista.

edit. Ystäväni Leena huomasi, että namipalojen pohjat ovat kummallisen vaaleita. Mehevien suklaaneliöiden nautintoon kuuluu olennaisena osana vahva suklainen maku. Sen saa aikaan, kun korjaa kaakaojauheen määrää yhdestä teelusikallisesta yhdeksi desilitraksi... Yksi kirjain - iso merkitys. (Kuten silloin, kun tuttavani etsi Hesarin ilmoituksella asuntoa. Työssäkäyvä DI olikin lehtitalon uumenissa muuttunut työssäkäyväksi BI:ksi...) Ohje on nyt muutettu oikeaksi :)

Leenan mehevät suklaaneliöt

5 dl vehnäjauhoja

5 dl sokeria

1 dl kaakaota

4 tl leivinjauhetta

4 tl vaniljasokeria

300 g voita

4 munaa

3 dl kiehuvaa vettä

 

kuorrutus

6 rkl kaakaota

1 pkt pölysokeria

100 g voisulaa

4 rkl kahvia

 

Sekoita kuivat aineet. Lisää voisula, kananmunat ja lopuksi kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi.

Paista 225 asteessa 20 min.