Dinon syysyllärit eli gluteenittomia punajuurisuklaamuffineita porkkanaphiladelphia kuorrutuksella ja dinoströsseleillä.

Punajuuren anti näissä muffineissa on kosteus ja syksyisen sinipunaruskean rajamailla taiteileva väri. Porkkanaa on päällä myös ihan näön vuoksi eli väriä antamassa.

Näillä osallistun Namihiiren kisaan, kun kerran jalkapallokakkua ei saanut tehdä. (Pallokakku olisi varmasti Nami-Hiirelle käynyt, mutta ei kotoiselle seitsemänvuotiaalle...)  Kai leivoskategoria venyy sen verran, että nämä leivoksista menevät :) Ensimmäisen kuvaussession jälkeen muistin, että olihan minulla vielä isojakin dinoja. Isot dinot on Kultasuklaan suklaasta valettu.

Ohjeessani oli ainessuhteet grammoina, laskeskelin ja kirjasin ylös määriä vetomittoina leipoessani. Neiti Ehtivä (4) oli luonnollisesti apuna. Hän sekoitti taikinaa ja välillä myös kirjoitti jotain ylös reseptiin. Kirjoittaessaan hän puhui koko ajan itsekseen "venhäjauhoja, sokeria...". :)))) Äitiä huvitti.

 

Punajuurisuklaamuffinit porkkanaphiladelphiakuorrutuksella

Taikina:

1,5dl kaakaojauhetta

(rouhittua suklaata)

2,5dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

3dl sokeria

250g keitettyä punajuurta

4 munaa

180g voita

2tl vaniljasokeria

Päälle:

2,5dl pölysokeria

1 philadelphia tuorejuusto

1 porkkana

 

Soseuta keitetyt punajuuret. Lisää soseeseen kananmunat yksi kerrallaan. Lisää sulatettu rasva. Sihtaa kuivat aineet taikinaan ja sekoita varovasti. Lisää halutessasi rouhittua suklaata.

 

Paista 180 asteessa 30 minuuttia.

 

Raasta porkkana pienimmällä raastimella ja purista hienosta raasteesta porkkanamehua. Sekoita philadelphia ja pölysokeri, lisää porkkanamehua väriksi. Kuorruta jäähtyneet muffinit.