Kesällä tuli muurari mummolaan. Pitihän muurarille ja kaikille ahkerille hanslankareille olla tarjoamisia kahville. Tämä Mimmiltä napattu raparperipiirakan ohje on tehty gluteenittomana, jotta ihan kaikki hanslankarit saivat palasensa syödä. Kuvassa näkyvä kuivakakkukin on gluteeniton, mummon ja papan keliaakikolle sopiva "peruspulla".

Innokas hanslankari.

Minun piirakkani on tehty ilman mantelia.

 

Pehmoinen raparperipiirakka

3 kananmunaa

3½ dl sokeria

1½ dl maitoa

1½ dl ruokakermaa

2 dl voisulaa

3 tl leivinjauhetta

6 dl jauhoja

Täyte:

4 isoa raparperinvartta (kuorittuna) paloiteltua 

Mantelinen muruseos päälle:

75 g  voita

1 dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

1 dl mantelirouhetta ( voi olla kukkura dl)

1 maustemitta leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää maito, kerma ja voisula. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää seos ja sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen. Levitä taikina leivinpapaerin päälle pellille.

Pese (ja kuori) raparperit. Leikkaa puolen sentin paloiksi ja ripottele taikinapohjan päälle. 

Mittaa kaikki muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi ja ripottele piirakan pinnalle.

Kypsennä (vajaassa) 200 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes torttu on kypsä. Varo, ettet kypsennä piirakkaa turhan kuivaksi.