Tulin töistä kotiin. Kotimatkalla olin päättänyt tehdä pannukakun perheelle jälkkäriksi. Selailin keittiössä Kalevaa ja löysin erittäin mielenkiintosen itävaltalaisen pannariohjeen! Kuinkas sattuikaan, ohje piti ehdottomasti kokeilla heti! Ja onneksi kokeilinkin!!

Pannari on Itävalta-Unkarin ja itse keisarinna Sissin ajoilta periytyvä vaahtokarkkimainen herkku, joka on erinomaisen nopea valmistaa. Pannari pitäisi ennen tarjoilua repiä paloiksi, kipata palat takaisin vuokaan ja ripotella kaikenlaisia tykötarpeita päälle. Mutta mitä turhaa, sellaiset aitoudet jätin Itävalta-Unkarilaisten perillisten kontolle ja tarjoilin pannarin sellaisenaan.

Taikinasta tulee kaksi kuvassa näkyvän kokoista pannaria. Vuoan pitää olla sellainen, että pannukakkua voi ensin paistaa hellalla ja sitten uunissa.

 

Kaiserschmarrn eli itävaltalainen pannukakku

4 dl maitoa tai 2,5 dl maitoa+1,5 dl kermaa

6 kananmunan keltuaista

2 tl vaniljasokeria

1 tl suolaa

1,5 dl sokeria

4 dl jauhoja

6 kananmunan valkuaista

50 g voita

tomusokeria

 

Yhdistä neste, keltuaiset, puolet sokerista, vanilja ja jauhot, sekoita tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kääntele vaahto perustaikinaan.

Paista pari minuuttia pannulla. Laita 200 asteiseen uuniin noin kahdeksaksi minuutiksi.

Ripottele pannarin päälle tomusokeria.