Pienessä työpaikassani odotettiin kahta vauvaa ja kun toinen odottaja jäi äitiyslomalle, teimme yhteistyöllä molemmille odottajille Rakkauspakkaus -kakun. Kakku on sydämellinen lahjapaketti, josta pilkistelee kaksi pienempää sydäntä kääreen läpi. Välissä on kätevä marjamousse (eli hilloa ja kermaa sekaisin), mansikoita ja pätkisrouhetta. (Yhteistyökakkuun teki yksi pohjan, toinen toi täytteet ja kolmas pintamateriaalit, täyttämisessä meitä oli kaksi puuhaamassa :) Rusetin ohje löytyi täältä.

Toinen vauva oli kuitenkin malttamaton ja oikeasti pujahti jo pois kääreestä ennen kakun syöntiä. Toinen odottaja sai - kaksi päivää ennen kakkuilua - aamupäivällä puhelun ja ilmoitti tukkaansa haroen, että nyt pitää lähteä heti sairaalhaan. Seuraavana aamuna hän tuli kertomaan, ilmeisestikin samoilla silmillä, että taisto oli kova ja Voitto tuli.

Äitiyslomalle jäävää kollegaa koetimme harhauttaa "Työterveysinfolla", johon koko henkilökunnan piti osallistua... Todellisuudessa tarjolla oli hyvää seuraa ja herkuttelua. Kaunismahainen kollega oli keksinyt juonemme edellisenä yönä - kaikkea sitä ihmisille yön hiljaisina hetkinä päähän pälkähtääkin - ja viettänyt öisen hetken "huijaukselle" naureskellen. :)

Sattuipa paikalle myös sijainen, joka tuumi heti, ettei kuitenkaan voi kakkua syödä. Kommentin takana oli keliakia, mikä tässä kakussa oli jo otettu huomioon. "Eihän tuo voi sopia minulle, kun se on noin hienon näköinen." Täytekakuissa ei gluteenittomuus vaikuta onneksi yhtään ulkonäköön. ;) Nuorelle miehelle maistui makea ja kakun viimeinen neljännes sai kiitollisen kohdeyleisön.