Hiihtolomalla kokeilin sotkun munkkiohjetta. Kun kaikki lapset tulivat vuorollaan kysymään, voivatko he auttaa, tuli äidille todella lämpöinen tunne :) Apulaiset hoitivat taikinan painelun juomalaseilla, taikina-aihioiden käsittelyn ja sokeroinnin. Täytyykin sanoa, ettei munkkien tekeminen ole koskaan ollut näin näppärää.

Kun koe-erä oli tehty, piti sitten ryhtyä työpaikalla suurempaan urakkaan. Kahviotarkoituksiin aloitin aamuseitsemältä vaivaamaan kahden litran taikinaa. Kahdeksalta kouluun tulleet tytöt ryhtyivät liikuntatunnin sijaan iloisesti apujoukoiksi ja yhdessä hujauksessa 160 munkkia oli nousemassa höyrykaapissa. (Nykyään keittoloissa vain lämmitetään ruokaan, mutta yksi hyvä puoli tuossa trendissä näyttää olevan, nimittäin se ruoanlämmittämistä varten oleva höyrykaappi on aivan mahdottoman hyvä paikka nostattaa taikinaa!!) Sitten paisto ja sokerointi... Tämä se vasta näppärää puuhaa olikin, kun apukäsiä löytyi vaikka kuinka monta. (Näin sitä joskus pienellä koululla voi tehdä :)

Sotkun munkkiohjeen taikina on peruspullataikina, joka tehdään veteen, rasvaa on vähemmän ja munia enemmän. Ohje löytyy vaikka täältä.

Sitten vielä pientä selitystä. Blogi on ollut ihan lapsipuolen asemassa, eikä päivityksiä ole tälle talvelle tullut. Huvikummussa kun ei ole pahemmin leivottu mitään. Yleiskone katseli aluksi syyttävän näköisesti, mutta nyt sekin on alistunut kohtaloonsa ja kyyhöttää kaapissa apeana. Leipomattomuuden ja päivittämättömyyden takana on ollut nuutunut blogipitäjä, joka aikaansaavuus kalpeni märän rätinkin energisyyden rinnalla. Alavireisyyden syy on pakottanut ottamaan aviomiehen toppahousut käyttöön. ;) Hyvä syy, siis. Mutta eiköhän tästä taas ura uusi urkeavi.