Hyvinä mustikkavuosina meillä oli lapsuudessa tapana syödä tätä talvella lähes tulkoon joka sunnuntai jälkiruoaksi. Murupaistos - parumuistos, pikku veljeni matkaisi tiettömien taipaleidenkin taakse vaikka hyppykepillä, jos joku lupaa tehdä parua :). (Onneksi hän ei lue tätä blogia :))
Lämmin murupaistos ja ruhtinaallisesti vanilijakastiketta... aah... Kuka voisi vastustaa tätä. Tekeminen on helppoa, muruja ja marjoja. Toisinaan teen murutaikinaa ylimääräisesti ja pakastan, seuraavalla kerralla herkku tulee vielä nopeammin. Jauhojen ei tarvitse olla pelkkää vehnää, käytin kauraisia sämpyläjauhoja. Hyvin meni ja oli muka hitusen terveellisempää. Gluteenittomia jauhoja en ole kokeillut.
Tällä erää tein kolme desiä vanilijakastiketta ja tälle annokselle se oli ihan sopiva määrä.
Murupaistos
100 g voita
2 dl jauhoja (vehnää tai jotain "kuituisempaa")
3 rkl sokeria
marjoja
perunajauhoja
sokeria
Nypi pehmeä voi, jauhot ja sokeri muruiksi. Kaada marjat vuokaan, ripottele päälle perunajauhoja ja sokeria. Levitä murut päälimmäiseksi.
Paista 200 asteessa kunnes paistos on kullanruskea.
Herkuttele lämpimänä vanilijakastikken kanssa.
Kommentit