Kaukana tuolla kuumassa pohjolassa kohoaa lumihuippuinen pullavuoristo...

Tuli siis leipastua pullaa, 160 pyöreää sokeripintaista maukasta pikkupullaa. Viuhdin ja Vauhdin jalkapallojoukkue järjesti turnauksen, johon tuli viisi joukkuetta, 70 pelaajaa ja arviolta 200 ihmistä. Minä olin kahviovastaavana. Määrien arvioiminen oli aika haastavaa, minkä verran  oikein pitäisi olla pillimehuja tai hodareita tai montako kiloa irtokarkkeja? Ei oikein harmainta haisua...

Tarjolla kahviossa oli mm. sitten pyöreitä pullia ja laskiaispullia. Arvelin, ettei litra pullataikinaa riitä, jos laskiaispullia on tarjolla. Niinpä leivoin kaksi litraa pullataikinaa, loput pullat kuluvat ihan varmasti meidän huushollissa. Kahden litran taikinan tekeminen ei ollut yhtään sen kummallisempaa kuin litrasenkaan, mikä sinänsä yllätti. Olin luullut vaivaamisen olevan raskaampaakin.

Meidän keittiössä oli sitten turnausta edeltävänä iltana tehdas käynnissä. Viuhti ja Vauhti laittoivat peltejä ja peittelivät pullia. Minä keskityin pullien pyörittelemiseen, siinä touhussa oli "hyvänä" apuna innokas kolmevuotias leipuri.

Pullia meni loppujen lopuksi aikalailla sen litran taikinan verran, joten jotain jäi itsellekin. Siitä en ole varma, onko pullia vielä laskiaisena jäljellä :)