Jäätelökirjasta löytyi tällainen ihanuus. Cream crowdie on minulle ihan uusi tuttavuus, mutta kirja ja pieni googlaaminen tietävät kertoa, että cream crowdie on tavallaan Skotlannin kansallisjälkiruoka. Siinä asetellaan kerroksittain hunajalla ja viskillä maustettua kermaa, paahdettuja kaurahiutaleita sekä vadelmia.  Samoista aineksista valmistui cream crowdie -jäätelö, viskin käyttäminen ei ole pakollista.

Jäätelöohje on sen verran kermainen, että se maistui minusta paremmalta, kun osan kermasta korvasi maustamattomalla jugurtilla.

 

Cream crowdie -jäätelö

75 g kaurahiutaleita

6 dl kuohukermaa tai 4 dl kermaa + 2 dl maustamatonta jugurttia

115 g sokeria

2 rkl viskiä

2 rkl hunajaa

150g vadelmia

 

Paahda kaurahiutaleita 180 asteisessa uunissa uunipellin päällä. Kääntele usein. Anna paahdettujen hiutaleiden jäähtyä.

Vaahdota kerma, lisää sokeri, hunaja ja viski. Lisää maustamaton jugurtti.

Jäähdytä massa jäätelökoneessa. Lisää hiutaleet ja vadelmat juuri ennenkuin jäätelö jäätyy.

Tai. Pakasta seosta 1-2 tuntia tai kunnes se alkaa kovettua reunoista. Sekoita haarukalla tai yleiskoneella tasaiseksi. Lisää kaurahiutaleet ja vadelmat. Laita jäätelö pakkaseen vielä 2-3 tunniksi tai kunnes se on kovaa.