Tämä ohje on poltellut minua jo jonkin aikaa. Sain ohjeen kesällä sly -postissa Elinalta, mutta silloin en tätä saanut vielä kokeiltua. Pohjataikina on erikoisen maukas ja päällä uunissa hieman paahtuneita pinjan siemeniä... Meillä piiras katosi sujuvasti ilman kermavaahtojakin, olisihan se tietenkin kruunannut nautinnon.

Torta pinolata

150 g voita

200 g sokeria

1 muna + 3 keltuaista

200 g vehnäjauhoja

hippunen suolaa

1 sitruunan raastettu kuori (tai hieman sitruunan mehua)

120 g pinjan siemeniä

 

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna ja keltuaiset vatkaten. Sekoita jauhot, suola ja sitruunan kuori/mehu joukkoon.

Painele taikina n. 22 senttiseen vuokaan. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja painele niitä kevyesti taikinaan.

Paista 180 asteessa n. 40 min.

Tarjoa lisäksi amaretto -liköörillä tai manteliaromilla maustettua kermavaahtoa.