Kodin onnelta löysin hurmaavan kaakaokreemin ohjeen ja valmistinkin sitä muutaman purkillisen joulun alla lahjuksiksi. Käytössä kreemiä laitetaan kuumaan maitoon muutaman teelusikallinen. Kaakaosta tulee suklainen :) Samaan lopputulokseen pääsisi kai oikaisemalla ja lisäämällä tummaa suklaata sekä kermaa suoraan kuumaan maitoon ilman kreemiksi keittämistä... Ihanan suklaisen kaakaon saa myös käyttämällä "van houttenia" eli puhdasta kaakaojauhetta. Silloin saa lisätä itselleen sopivan sokerimäärän, valmiskaakaojuomajauheista tulee usein niiiin sokerinen kaakao.

Pieni tunnustus... Pidän kovasti vanilijasta - nimenomaan vanilijasta ei keinotekoisesta vanilliinista. Ostan itselleni vanilijasokeria ja kaadan sen kauniiseen lasipurkkiin. Siitä sitä on sitten ilo ottaa, eikä tuoksu valtaa koko kaappia. Tällä kerralla sekoitin Ruotsista ostettua bourbonvanilijalla maustettua sokeria tavallisemman vanilijasokerin sekaan. Bourbonvanilijasokerissa on erinomaisen vahva tuoksu ja sen löytää kaupassa ihan vain tuoksun perusteella.

Tummat raidat vanilijasokerissa ovat juuri sitä Ruotsin tuliaista. Tällaisia höpsöjä vinkeitä sitä tulee iän myötä. Taustalla joululahjaksi saamiani silikonisia karamellivuokia. Siitä sitten tulikin ajatus kokeilla vuokia ja kaakaokreemiä...

Ja ensimmäiset itsetehdyt konvehdit syntyivät. Päällä tummaa suklaata, sisällä kaakaokreemiä ja yhdessä vanilijakastiketta.

Onhan tämäkin ihan höpsöä. Ei Fazerin ja Pandan kanssa kannata ruveta kilpasille, mutta kun teki mieli kokeilla... Paremmin olisi tietenkin konvehtien tekoon käytetty aika kulutettu vaikka kutomalla sukkia lapsille, mutta ei ihanilta mummoilta saa sitä riemua riistää. (nimim. maailman huonoin kutoja...)

Kaakaokreemi

5 dl kuohukermaa

200 g laadukasta tummaa suklaata

 

Kiehauta kerma, lisää suklaa sekaa ja sekoita tasaiseksi.

Kaada kreemi kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Annostele kuppiin kaksi kukkurallista lusikallista kreemiä, kaada päälle kuuma maito.