1242719749_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kotilieden kirjasta löytyi tällainen ohje ja tämä osoittautuikin olevan hyvää vaihtelua tavanomaiselle makkarakeitolle. Lisäsin mukaan prinssinakkeja, jos krakovanmakkarat olisivat tuntuneet esikoisen suuhun liian seikailulliselta... Kuvassa on pienen ruokailijan annos :)

Tuskin unkarilaiset tätä ruokaa tunnistaisivat... Opiskeluaikana ruokalassa oli eräänä perjantaina Indonesian pataa ruoaksi. Eivät olisi indonesialaiset taineet sitä ruokaa perinneruoakseen tunnistaa, mutta nimi oli kiva - ehkä kuvaavampi nimi olisi kuitenkin ollut "Viikonvarrelta".

Unkarilainen makkarapata

3 paprikaa

4-5 perunaa

1-2 sipulia

3-5 valkosipulinkynttä

5 tomaattia

1 pkt krakovanmakkaroita (noin 250 g)

prinssinakkeja

1 tl suolaa

mustapipppuria

1 rkl oreganoa

2-3 dl lihalientä

 

Paista paprikan ja sipulin paloja sekä hienonnettua valkosipulia padassa - voissa tietenkin ;) - kunnes paprikat ovat hieman pehmennet ja sipuli on läpikuultavaa. Lisää makkarapalat ja paista niitä hetki. Lisää peruna- ja tomaattilohkot ja mausteet.

Kaada lihaliemi pataan. Pane kansi päälle ja kypsennä 200 asteessa uunissa kunnes perunat ovat kypsiä.