Kotilieden kirjasta löytyi tällainen ohje ja tämä osoittautuikin olevan hyvää vaihtelua tavanomaiselle makkarakeitolle. Lisäsin mukaan prinssinakkeja, jos krakovanmakkarat olisivat tuntuneet esikoisen suuhun liian seikailulliselta... Kuvassa on pienen ruokailijan annos :)
Tuskin unkarilaiset tätä ruokaa tunnistaisivat... Opiskeluaikana ruokalassa oli eräänä perjantaina Indonesian pataa ruoaksi. Eivät olisi indonesialaiset taineet sitä ruokaa perinneruoakseen tunnistaa, mutta nimi oli kiva - ehkä kuvaavampi nimi olisi kuitenkin ollut "Viikonvarrelta".
Unkarilainen makkarapata
3 paprikaa
4-5 perunaa
1-2 sipulia
3-5 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
1 pkt krakovanmakkaroita (noin 250 g)
prinssinakkeja
1 tl suolaa
mustapipppuria
1 rkl oreganoa
2-3 dl lihalientä
Paista paprikan ja sipulin paloja sekä hienonnettua valkosipulia padassa - voissa tietenkin ;) - kunnes paprikat ovat hieman pehmennet ja sipuli on läpikuultavaa. Lisää makkarapalat ja paista niitä hetki. Lisää peruna- ja tomaattilohkot ja mausteet.
Kaada lihaliemi pataan. Pane kansi päälle ja kypsennä 200 asteessa uunissa kunnes perunat ovat kypsiä.
Kommentit