Veriruppanat
1/2 l verta
1/2 l vettä
suolaa
meiramia
maustepippuria
2 dl hiutaleita
n. 800 g ohrajauhoja (1-2 dl ruisjauhoja)
Sulata veri purkin ohjeen mukaan. (8-10 tuntia jääkaapissa)
Vispaa verta ja lisää joukkoon vesi ja mausteet.
Lisää joukkoon hiutaleita, kaurahiutaleet tai mitkä tahansa muutkin käyvät hyvin. Anna turvota hetken.
Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivan vahvaa käsissä taputeltavaksi. Liian kovaksi taikinaa ei pidä kuitenkaan tehdä. Pieni määrä ruisjauhoja tuo lisää ruokaisutta. Minulla meni noin 800g jauhoja.
Taputtele taikinasta noin kämmenen kokoisia kakkuja.
Tiputa ruppanat kiehuvaan vahvasti suolattuun veteen. Kattilan tulee olla ISO, jotta ruppanat mahtuvat hyvin.
Anna kiehua 2-3 tuntia. Sekoita välillä.
Nautitaan kuumina voin kera!!
Ruppanoita voi lämmittää uudelleen kiehuvassa suolatussa vedessä tai pilkottuna paistaa pannulla.
Ruppanoita voi hyvin pakastaa.