Haaparannalta hankitut savoiardin keksit ovat odottaneet hyvän aikaa omaa käyttövuoroaan. Kun tuttavaperhe tuli meille vierailuille, huomasin sopivan tiramisutilaisuuden tulleen. Vähintään yhtä hyvä lopputulos tulisi myös kääretorttupohjilla. Keksit olivat tietenkin vaivattomia, mutta maistuivat hieman teolliselta, onneksi se maku valmiissa tiramisussa peittyi misun vahvoihin makuihin.

Ylimmässä kuvassa on aikuisen vahvalla kahvilla ja tumma kaakaolla maustettu tiramisu. Lasten tiramisussa on kostukkeena kaakaota, kaakaona kaakaojuomajauhetta ja välissä tiramisumassan lisäksi hilloa.

 

Tiramisu

24 kpl savoiardin keksejä

2 dl kostuketta (puolet vahvaa kahvia ja puolet amarettolikööriä)

 

täyte:

1 prk (250g) mascarpone -juustoa

1 kananmuna

2 dl pölysokeria

2 dl kuohukermaa

 

pinnalle ja väliin:

kaakaojauhetta

 

Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto, 1 dl tomusokeria ja keltuainen sileäksi. Vaahdota 1 dl tomusokeria ja valkuainen kuohkeaksi. Yhdistä vaahdot.

Lado astian pohjalle puolet kekseistä. Kostuta ne. Levitä päälle puolet täytteestä. Siivilöi kaakaojauhetta. Kokoa toinen kerros samalla tavalla.

Anna vetäytyä jääkappissa 4-24 tuntia ennen syömistä.