Selleri ja porkkana ne yhteen soppii! Ainakin tässä herkullisessa lisukkeessa. Tämä juttu on minun ja mieheni herkku, pääsiäisenä ruoka sai myös kovasti uusia ystäviä mummolassa. Selleri-porkkana -lisukkeen teko alkaa niin, että kaupasta ostetaan sellerikimppu. Siten kotona ihmetellään, miksi ihmeessä nämä selleriniput ovat aina niin mahdottoman suuria. Seuraava vaihe on tehdä selleristä ja porkkanasta lisuketta ruoalle. Ja koska yhdestä selleristä riittää lisuketta moneksi päiväksi, tehdään herkkua joka kerta hieman erilaisena kombinaationa.

Lisukkeen selkäranka muodostuu juuri parahultaisen sopiviksi pannulla pyöräytetyistä sellerin ja porkkanan suikaleista, joita on ihanaisesti maustettu hunajalla. Sekaan sopii laittaa yrittimausteita kuten rakunaa. Toisena päivänä selleri-porkkana-hunaja tsydeemi maustetaan sopeliaan tuliseksi makealla chilikastikkeella, kolmantena päivänä lisäkettä uudistetaan lisäämällä mukaan omenaa, jos selleriä riittää neljännelle päivälle, mukaan heitetään aavistus homejuustoa tai sitruunaa... Variaatioita löytyy, parasta on vaikea päättää :)

 

Selleri-porkkana -lisäke

selleriä

porkkanaa

hunajaa

lisukkeen muuntelemiseen ja maustamiseen:

rakuunaa

mustapippuria

suolaa

makeaa chilikastiketta

omenaa

sitruunaa

sinihomejuustoa

 

Kääntele selleri- ja porkkana suikaleita pannulla pienessä rasvassa. Lisää hunaja. Mausta.