1241198110_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kummitäti toi muikunmätiä pari purkkia talvella. Ruotsalaiset eivät kuulemma osaa kerätä luonnonantimia, kuten marjastaa ja kalastaa. Tästä aukeaa ahkerille suomalaisille pieni tienausmahdollisuus. Täti siis mm. myy mätiä Tukholman "stokmanneille". Tädin mädeistä syntyi alkupala Wapuksi.

Tämä oli sellaista herkkua, että molemmat ihan kehräsimme ja lähes koko annos katosi kahteen pekkaan...

Mätiä Wapuksi

mätiä

ranskankermaa

makeaa sipulia

mustapippuria

suolaa

 

Sekoita sopivaksi katsomasi määrä hienonnetua sipulia, mustapippuria ja suolaa ranskankermaan. Asettele tarjolle. Maut tulevat ehkä paremmin esille, jos ranskankermaa ja mätiä ei sekoiteta.