Tällaisia joulukukkasia annan tänä jouluna. Pienemmässä on ainekset pikkuleipiin, idea ja resepti ovat peräisin Bakerellalta. Olemme noita pikkuleipiä lasten kanssa kerran kokeilleet, niitä oli näppärä tehdä ja ne maistuivat kaikille. Aineksiin sekoitetaan mukaan vain muna ja rasva, ohjeet ovat kannen päällä, joulukaunistuksen alla. Pikkuleipien ainekset löytyvät täältä, purkkiin kuivat aineet kannattaa latoa juuri tuossa järjestyksessä ja välillä hieman painella. Litran lasipurkki on tähän juuri sopiva.

Isoissa purkeissa on lättyaineksia. Tämä idea ja ohje on Nigellalta. Minusta koko ajatus valmiista lättyaineksista tuntui aluksi ihan hölmöltä, mutta tuo purkki on oikeasti kätevä!! Tulee paljon helpommin pyöräytettyä lättyjä, kun ainekset odottelevat valmiina purkissa. Tässä aineseoksessa ei ole sokeria, taikinaan lisätään luraus rasvaa, mutta varsinainen paistaminen tehdään ilman rasvaa. (Ilman rasvaa siksi, että saadaan kauniin tasaisen ruskea ulkonäkö) Näitä siis voi ihan hyvin paistaa perheelle viikonloppuaamuna tai lapsille välipalaksi silloin tällöin. Vastikään omilleen muuttanut kummipoika saa lättyaineksia, vaahterasiirapin ja paistinpannun lisäksi.

Viime vuonna pistin teepusseja Tiimarin pienessä lahjarasiassa, olen ilokseni huomannut, että teerasiat ovat myös jääneet käyttöön muuallakin kuin meillä kotona.

Lättyainekset

8 dl vehnäjauhoja

3 rkl leivinjauhetta

2 tl soodaa

1 tl suolaa

40 g vanilijasokeria

Sekoita ainekset keskenään ja säilö ne lasipurkkiin.

 

Lättyjä teet näin.

2 dl lättyaineksia

2,5 dl maitoa

1 kananmuna

1 rkl voisulaa

 

Sekoita aineet. Paista lättyjä ilman rasvaa pinnoitetulla pannulla.