Vauhdilla oli viimeinen kerhopäivä, syksyllä suuntana on eskari. Meillä on ollut aivan ihana päiväkerho tässä lähellä, jossa kaksi ensimmäistä ovat monta vuotta käyneet. Kerhonohjaajille vein kiitokseksi ruusut, joissa on tuollainen kakkunen alustana ;)

Päällä on Maraboun minttukrokanttisuklaasta tehty ganache. Välissä survotuilla mustikoilla raikastetu mustikkahillo ja valkosuklaakerma sekä minttukrokanttisuklaakerma. Ganachen ohje oli Valion Kerma -lehdestä ja mielenkiinnolla kuulisin, kuinka se kakun päällä toimi.

 

Minttusuklaaganache

150 g Marabou minttusuklaata

1 dl kermaa

Pilko suklaa kulhoon. Kaada päälle kiehuva kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä yön yli jääkaapissa.

Levitä kakun pinnalle ohut kerros aprikoosimarmeladia, jottei ganache imeydy kakkuun. Lämmitä ganache mikrossa notkeaksi ennen kakun päälle kaatamista.

 

Suklaakerma kakun täytteeksi

2 dl kermaa

100 g tuorejuustoa

100 g suklaata

 

Sekoita tuorejuusto kermavaahtoon. Lisää mukaan sulatettu suklaa. Käytä kakun täyttämiseen.