Nopean piirakanpohjan ohjeen sain marraskuun sly -paketissa. Taikinan ainekset vain sekoitetaan keskenään. Päälle voi tietenkin laittaa mitä sattuu mieli tekemään omenoita, marjoja tai jopa toskaluorrutuksen. Pohja muistuttaa paljon tätä piirakkaa. Kuvan piirakka on tehty gluteenittomista jauhoista ja se onnistui mainiosti. Lopputulos ei ollut gluteenittomille tyypillisen mureneva. Piirakan tekemisestä on jo aikaa, joten en ihan varmasti muista laitoinko täyttä kahta desiä gluteenittomia jauhoja, todennäköisesti en.

 

Nopea piirakka

 

1 kananmuna

1 dl sokeria

1 dl sulaa voita

1 dl maitoa tai piimää

2 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilijasokeria

 

omenoita

 

1 prk kermaviiliä

1 dl sokeria

1 tl kanelia

 

Sekoita muna ja sokeri puuhaarukalla. Lisää rasva ja neste. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada vuokaan (halk. 25cm). Laita päälle esim. omenoita tai marjoja.

Paista 200C noin 15 min.

Sekoita kermaviili ja sokeri. Kaada pohjan päälle.

Paista vielä 10-15 min, kunnes pinta on hyytynyt.