Valion kerma -lehdessä oli ohjeita brittityylisen kello viiden teen touteuttamiseen. Tarjoilut aloitetaan kolmioleivillä, mukaan kuuluu ehdottomasti sconesit eli skonssit ja loppusilaukseksi pientä makeaa. Minun tarjoiluissa oli kolmioleipiä, skonsseja ja muffinsseja.
Skonssit tarjoillaan perinteisesti clotted creamin ja marmeladin kera. Juustomainen clotted cream tehdään pastoroimattomasta kermasta tai maidosta hitaasti kuumentamalla. Sen voi korvata paksuksi vatkatulla kermalla tai tuorejuuston ja kerman sekoituksella tai sitten kermaviilin ja kerman yhdistelmällä.
Skonssit
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2/4 dl sulaa rasvaa
1 prk kermaviiliä
Yhdistä kuivat aineet. Lisää rasva ja kermaviili. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
Muotoile taikinasta kymmenen "pullaa"..
Paista 200 asteessa 15-17 min.
Tarjoa appelsiinimarmeladin kanssa.
Kolmioleipien täyte ei suurta ihastusta saanut aikaan, joten ohjetta en tänne pistä. Tämä täyte taas oli kovasti aikuisten mieleen :)
Dumlemuffinsien ohjeen nappasin Leipoi leipoi -blogista. Eivät mitään järin kauniita olioita... En sitten tullut paistaneeksi niitä muffinssipellillä.
Dumlemuffinsit
2,5 dl kuumaa kahvia
1 dl kaakaojauhetta
125 g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
50g tummaa suklaata rouhittuna
Dumle karkkeja
Sekoita kuuman kahvin joukkoon kaakaojauhe, anna jäähtyä
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää taikinaan vuorotellen jauhot ja kahviseosta. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu suklaa.
Laita muffinssivuokaan taikinaa, niin että pohja vuoasta peittyy. Laita sitten Dumle ja peitä karkki taikinalla.
Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
"I don't drink coffee I take tea my dear
I like my toast done on one side
And you can hear it in my accent when I talk
I'm an Englishman in New York"
Kommentit