Valion kerma -lehdessä oli ohjeita brittityylisen kello viiden teen touteuttamiseen. Tarjoilut aloitetaan kolmioleivillä, mukaan kuuluu ehdottomasti sconesit eli skonssit ja loppusilaukseksi pientä makeaa. Minun tarjoiluissa oli kolmioleipiä, skonsseja ja muffinsseja.

Skonssit tarjoillaan perinteisesti clotted creamin ja marmeladin kera. Juustomainen clotted cream tehdään pastoroimattomasta kermasta tai maidosta hitaasti kuumentamalla. Sen voi korvata paksuksi vatkatulla kermalla tai tuorejuuston ja kerman sekoituksella tai sitten kermaviilin ja kerman yhdistelmällä

 

Skonssit

3 1/2 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 rkl sokeria

2/4 dl sulaa rasvaa

1 prk kermaviiliä

 

Yhdistä kuivat aineet. Lisää rasva ja kermaviili. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.

Muotoile taikinasta kymmenen "pullaa"..

Paista 200 asteessa 15-17 min.

Tarjoa appelsiinimarmeladin kanssa.

 

Kolmioleipien täyte ei suurta ihastusta saanut aikaan, joten ohjetta en tänne pistä. Tämä täyte taas oli kovasti aikuisten mieleen :)

Dumlemuffinsien ohjeen nappasin Leipoi leipoi -blogista. Eivät mitään järin kauniita olioita... En sitten tullut paistaneeksi niitä muffinssipellillä.

Dumlemuffinsit

2,5 dl kuumaa kahvia

1 dl kaakaojauhetta

125 g voita

2,5 dl sokeria

2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

½ tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

50g tummaa suklaata rouhittuna

Dumle karkkeja

 

Sekoita kuuman kahvin joukkoon kaakaojauhe, anna jäähtyä

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää taikinaan vuorotellen jauhot ja kahviseosta. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu suklaa. 

Laita muffinssivuokaan taikinaa, niin että pohja vuoasta peittyy. Laita sitten Dumle ja peitä karkki taikinalla.

Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

 

"I don't drink coffee I take tea my dear
I like my toast done on one side
And you can hear it in my accent when I talk
I'm an Englishman in New York"