009%20%E2%80%93%20Kopio%20%282%29-normalSain serkultani tekstiviestin: "Pistäisitkö mlknpäitten ohjeen blogiisi." (Osa lainauksesta on kirjoitettu heprealaisittain, ilman vokaaleja...) Hieman silmiäni pyörittelin, serkullani on kolme poikaa, joten kai se tuhansia vuosia vanha menetelmä on tuttu. Kyse oli kuitenkin pikkuleivästä, joka oli serkkuni lapsuudessa saanut moisen ilmeisen kuvaavan vaikkakin roisin nimen. Tätini oli herkkua aikoinaan tehnyt, äitini muisteli myös siitä kuulleensa. Äiti epäili, että ohje olisi kirjasta "Maija keittää".

Kirjastosta sain käsiini "Maija keittää". Jostain ihmeellisestä syystä pikkuleipää ei hakemistosta tuolla nimellä löytynyt, eikä mikään muukaan ohjeista tuntunut polttavan. Tutkin omia kirjojani ja äitini kuvauksen perusteella päädyin kokeilemaan suklaasikareita.

Testi osoitti näiden pikkuleipien olevan hyviä ja näppäriä valmistaa. Hymy karehti suupieliini, kun ymmärsin taikinan olevan munaton :) Kai näitä voi sitten kutsua munattomiksi sikarinpäiksi ;)

Serkkuni harmiksi en blogiini pystynyt tuomaan mlknpäiden ohjetta, mutta jos se jollekulle muulle on tuttu, vinkkiä otetaan vastaan :)

Suklaasikarit

175 g voita

1 dl sokeria

2 dl pähkinöitä (n.125g)

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl maitoa tai kermaa

 

kuorrute

50 g suklaata

Sekoita rasva ja sokeri. Lisää jauhetut tai hienonnetut pähkinät sekä jauhot. Lisää lopuksi liemi. Pyöritä taikinaa sormen paksuseksi tangoksi ja leikkaa n.5cm paloiksi. Laita palat pellille.

Paista uunin keskitasossa n.12 min.

Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta vain toinen pikkuleipien pää suklaaseen ja anna jäähtyä. Taikinasta tulee n.75 kpl suklaasikareita.