- Psykedeelinen kakku, kommentoi sankari. Kieltämättä mielessäni väikkyi hieman sopusointuisempi väriyhdistelmä ja tajunnan räjäyttävä makusinfonia. Maussa ei ollut valittamista :)

Ylioppilasjuhlisteluihin tein mustaviinimarjahyydykekakun, jota en itse päässyt maistamaan, mitä nyt pientä laaduntarkkailua tein ;) Maku jäi kutkuttelemaan ja isänpäiväkakkuun sitä nyt päätin toteuttaa. Puolet kakusta on sitten lasten herkkua - suklaata. (Tosin kyllä se suklaa vielä tällaisen reilun kaksvitosen suussakin sullaa...) (ja hyvinkin sullaa) (ja sullaa isänkin suussa ei sen uoleen :) Viinimarjaa ja suklaata piti tietenkin tulla tasakokoiset määrät, siihen tavoitteeseen olisi päässyt ottamalla pohjamassaa suklaiseen osuuteen enemmän kuin viinimarjaiseen. Oppia ikä kaikki.

Pohjana on "mutakakku minuutissa", Suklaata ja kahvihetkiä -kirjasta tekemäni löytö. Paistoin mutakakun niin, ettei se varsinaisen mutainen ole, mutta ihanasti maistui hyydykekakun pohjana :P
 

Itse hyydykkeissä on hyvät ainessuhteet :P

 

Mutakakku minuutissa

100 g voita

3 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1/4 tl suolaa

4 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 dl vehnäjauhoja

2 munaa

 

Sulata voi. Sekoita kaikki ainekset taikinaan ja kaada irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa. Jos haluat mutakakun paista 22 cm vuoassa 19,5 min, suuremmassa vuoassa vähemmän aikaa. Hyydykekakun pohjaksi paista 24 cm vuoassa 19 min.

 

Mustaviinimarja(mustaherukka)-suklaa -hyydykekakku

3 dl kermaa

2,5 dl vaahdotettavaa vanilijakastiketta

200 g maustamatonta tuorejuustoa

125 g suklaata

2 dl mustaviinimarjasosetta

1 1/4 dl sokeria

4 liivatelehteä

 

Vaahdota kerma, vanilijakstike ja pehmennä tuorejuusto, sekoita ainekset yhteen.

Ota massasta yli puolet. Lisää sulatettu suklaa ja liotettu kuumaan vesitilkkaa liuennut liivatelehti.

Lisää loppumassaan viinimarjasose, sokeri ja kolme liivatelehteä.

Hyydytä suklaapohjan päälle. Hyydytysvuoan reunat kannatta öljytä kevyesti.