Aleksanterin leivokset ovat minusta ihan uskomattoman herkullisia. Siinä taitaa piillä taas se yksinkertaisen kauneuden juju. Tekeminenkin on helppoa ja sopii tähän pikkulapsi maailmaan. Tauot työvaiheiden välissä ovat ihan OK. Eli tee taikina (anna pienimmälle huomiota ja pistä päiväunille), kauli (korjaa ruoka pöydästä), paista (laita välipala, anna huomiota isommille), täytä (laita ruokaa), kuorruta (pistä keittiö kondikseen, anna miehelle huomiota, iltapala yms, aamupala), leikkaa. Kauliminen kannattaa ehdottomasti tehdä kahden leivinpaperin välissä, siten se on ihan helppoa.

Keltaiset ovat gluteenittomia, jottei sekaantumisen vaaraa olisi. Oikeasti nämä gluteenittomat ovat vielä suussasulavampia kuin nuo tavikset.

 

Tässä olevasta annoksesta tule yksi pellillinen pohjaa, eli puoli pellillistä valmista tavaraa. Tein kaksinkertaisena tavallista, koska sukua riittää juhannuksena sen verran. Jos pelti on pieni, kannattaa ehkä tehdä 150g voin mukaan.

 

Aleksanterin leivokset

200 g voita

4,5 dl jauhoja (gluteenittomia tarvitsee hieman enemmän)

1,5 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta (tätä en laita gluteenittomaan taikinaan)

1 muna

 

Täyte:

2,5 dl vadelmamarmeladia

 

Kuorrutus:

4 dl pölysokeria

vettä

 

Nypi voi ja kuivat aineet muruiksi (tai sekoita taikinakoneessa). Lisää muna nopeasti sekoittaen. (Gluteenitonta taikinaa kannattaa tässä vaiheessa tunnustella, ettei se ole liian tarttuvaa ja lisätä jauhoja tarvittaessa.)

Kauli kahden leivinpaperin välissä ja paista uunipellillä 175 noin 15 min.

Täytä ja kuorruta jäähtyneenä. Leikkaa seuraavana päivänä.

Anna makustua ainakin viisi päivää ennen syömistä.

 

HYVÄÄ JUSSIA!