Voiko leivonnainen enää olla herkullisempi! Murotaikinaa, paljon omppua ja pieni makeus marengista...

Tästä annoksesta riittää useammallekin syöjälle.

 

OMENAHYVE

Pohja:

250g voita

3dl sokeria

1 muna

2 keltuaista

5 dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

4tl vaniljasokeria

 

Täyte:

1,5kg omenoita

1dl vettä

1-1,5dl sokeria

2 kanelitankoa

1/2 sitruunan mehu

 

Päälle:

2 valkuaista

vajaa 1dl sokeria

 

Pohja: Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa muna ja keltuaiset sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi. Taputtele korkea vuoan (halkaisija noin 26cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään.

Täyte: Kiehauta vesi,sokeri ja kanelitangot. Nosta kattila liedeltä ja lisää sitruunamehu. Kuori, posta siemenkodat ja lohko omenat. Sekoita omenat liemeen. Keitä omenalohkoja koko ajan sekoittaen 10-15 minuuttia, kunnes ne pehmenevät, osin soseutuvat ja liemi häviää.

Pistele kovettunut pohja haarukalla. Levitä jäähtynyt omenahilloke pohjalle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25 min.

Vatkaa valkuiset kovaksi vaahdoksi ja jatka vatkaamista ainakin kymmenen minuuttia. Sekoita sokeri joukkoon varovaisesti. Peitä hyve valkuaisvaahdolla.

Jatka paistamista uunin alatasolla noin 6-8 min, kunnes marenki on kauniin näköistä. Anna jäähtyä.