Viime aikoina on pitänyt kiirettä - mukavaa leivonta- ja synttärijuhlakiirettä. Kokeilin kuumamarenkeja jokin viikko taakse päin ja ne olivat kovasti lasten mieleen. Siis tein niitä myös lauantaisille kahdeksan vuotiaan kaverisynttäreille. Ensimmäinen erä onnistui ihan täydellisesti, mutta nyt toisella kerralla marenkien pinta jäi aavistuksen nihkeäksi. En tainnut olla tarpeeksi tarkka aineksien suhteen.

Kuumamarengeista tulee samanlaisia, kuin mitä kaupasta löytää marenkipusseista, kevyitä, kuivia ja hyvin makeita. Lasisesta tarjoilutölkistä en onnistunut saamaan erityisen edustavaa kuvaa.

Ohje on suoraan Mansikkamäeltä, jonne se oli napattu Merjan leivonta- ja askartelublogista.

Kuumamarenki

0,6 dl vettä

340 g sokeria

2 dl valkuaisia

160 g sirosokeria

1. Vatkaa valkuaiset ja sirosokeri vaahdoksi.

2. Keitä kattilassa vesi ja sokeri 116 asteiseksi. Lisää sokerivesi kuumana marenkiin, ohuena nauhana kaataen ja vatkaa massaa koko ajan. Voit halutessasi värjätä massan elintarvikevärillä. Kuuma sokeriliemi kypsentää valkuaisvaahdon, joten marenkia ei tarvitse laittaa uuniin.

4.  Laita massa pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle pellille haluamasi kokoisia leivospohjia tms. Anna kuivua huoneenlämmössä. Yhden vuorokauden kuivatuksen jälkeen marengit saa irti leivinpaperista ja sisus on pehmeä. Kahden vuorokauden kuivatuksen vaatii, mikäli haluaa marengit pinota päällekkäin. Kuivatusaika riippuu myös hiukan pursotuksen koosta.