1242677194_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaapissa ei ollut juuri ruoka-aineksia ja kläpeillä oli - kirjaimellisesti - huutava nälkä. Nyhjäsin tyhjästä ja tein perunalättyjä, tai mikä näiden nimi nyt voisikaan olla. Paistettua raastettua perunaa, maku on hieman ranskanperunamainen. Lisäkkeeksi käy mainiosti ketsuppi ja ketsuppi-iän ylittäneet voivat kauhoa päälle vaikka puolukkaa, jos jotain välttämättä haluaa. Yleensä olen tehnyt isoja lättyjä, joita on siis ollut vaikka yksi jokaiselle, mutta tällä kertaa päätin kokeilla pikkulättyjä.

 

perunaa

(aromi)suolaa

 

Raasta perunat ja paista raastetta pannulla. Painele raastetta paistettaessa, jotta raaste tarttuisi kiinni toisiinsa ja lopputulos olisi yksi yhtenäinen lätty. Suolaa.