Rakas kummitäti muutti uuteen kotiin. Otin talosta muutaman kuvan syyslomalla ja niiden kuvien pohjalta koetin näpräillä tuparilahjaa. Lahjan saajat tunnistivat talon heti, mikä sai leipurin iloiseksi.

Hiemanko olen tyytyväinen, että sain talon kaiteineen kuljetettua ehjänä perille - reilun sata kilometria. Portaikoissa on käytetty pientä huijausta, ne eivät ole piparia vaan kaakaolla höystettyä marsipaania.

Onnea uuteen kotiin!!!

Latailen tätä postausta mummolassa, ja huomasin juuri, että kuvat meidän omasta piparilinnasta jäivät lataamatta. Postailen sitä joulun jälkeen. Mansikkamäellä näin hilpeitä sulanutlumiukko -pipareita. Sellaisilla ilahdutimme opettajia ja hoitotätejä.

Lumiukot näyttävät olevan luonteeltaan erilaisia, vähän kuin ihmisetkin. Toiset ovat tyytyväisempää sorttia...

toiset taas vetävät herneet nenään pienenkin suojan sattuessa...

Kärkkäinen järjesti piparkakkutalokilpailun, jossa haettiin hyviä taloideoita. Lähetin kisaan kuvan viime vuotisesta piparkakkulintulaudastani. Siinä oli katto irtonainen, joten sisälle saattoi laittaa karkkeja "linnunsiemeniksi". Kärkkäisen sivuilta en kisasta mitään löydä, mutta lehdessä oli kuva viidestä piparitalosta. Kolme taloa palkittiin ja kaksi sai kunniamaininan hyvästä ideasta. Minun piparilautani oli toinen kunniamaininnan saaja :) Postaus siitä on täällä.

Piparin tuoksua,
tonttujen juoksua,
siinäkö joulu on?
Kiirettä huisketta,
salaisuuskuisketta,
siinäkö joulu on?

Joulu saapuu jokaiselle,
lapselle ja aikuiselle.
Sydämiimme joulun lahja,
seimen luona annetaan.

 

Jukka Salminen

 

Lämpöistä joulua !

Tuittu