Rouva Koiviston kakku ja kuorrutusta on tasan sen verran kun pölysokeria oli kaapissa. Tuossa kakussa näkyy yksi tämän bloggailun etu. Pioni oli tehnyt tällaista kakkua ja kehui sitä, Mama hoksasi pyöräyttää tästä gluteenittoman... Minä sain rouvilta vaikutteita ja tein hiihtolomalla tällaisen gluteenittoman version myös.

Tämä oli gluteenittomana hyvin murusteleva kakku, kuten gluteenittomat voivat joskus olla. Vaikuttiko haurauteen se, että käytin margariinia, mene ja tiedä. Mutta kakkua maistellessa ajattelin, että seuraavalla kerralla voisi lorauttaa hivenen kostuketta kuuman kakun päälle ennen kumoamista vuokasta. Auttaisiko vaikka se sitomaan kakkua paremmin. Tämä oli nimittäin ihan mainio kakku, jota kannattaa tehdä toisenkin kerran.

Mantelirouhetta en käyttänyt ja pikakahvijauheen puuttuessa käytin nesteenä puolet kahvia puolet kermaa.

Rouva Koiviston kakku

 
200 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
1 tl pikakahvijauhetta
1 tl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
250 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
20 g mantelirouhetta
150 g suklaarouhetta

 
 Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten. Lisää vaahtoon neste ja kuivat aineet. Nostele taikina kakkuvuokaan.
 
Paista 175 asteessa n. 1 tunti.

 

Päälle:

 
25 g voisulaa
1/2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvia
tomusokeria